Junior PMO – ‘s-Gravenhage

Introductie

voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn wij op zoek naar een Junior PMO voor 36 uur per week.

Functie

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie. Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld.
Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwetwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap.
Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Een van deze teams is Data & Analytics. De opdracht zal worden uitgevoerd binnen het Data & Analytics team. Deze unit ondersteund NCSC bij het bereiken van haar strategische doelen en oplevering van data gedreven digitale producten en diensten inclusief onderliggende infrastructuur. Data & Analytics is een snelgroeiend team, verantwoordelijk voor data en analyse producten en diensten inclusief onderliggende platformen.
Binnen deze groei is er behoefte aan opschaling van kennis en capaciteit.

Achtergrond opdracht:
Het Data & Analytics team binnen de unit IV&T van het NCSC is een snelgroeiend team verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwe data gedreven producten en diensten, zoals dashboards, API’s, machine learning modellen en geautomatiseerde informatie-uitwisselingsoplossingen. Het team heeft een sterk gedreven en innovatief karakter en is opgedeeld in drie scrum teams. Deze teams werken zelfstandig aan hun eigen epics en aan gezamenlijke doelstellingen. Met de groei van het team en aantal projecten is er behoefte aan intensievere organisatie, afstemming en ondersteuning. Daarom is het team nu op zoek naar een junior projectmanagementondersteuner die een bijdrage wil leveren aan de verdere groei en innovatie van Data & Analytics.

Gevraagde werkzaamheden:
Er is behoefte aan een junior projectmanagementondersteuner die de groei van het D&A team faciliteert. Deze persoon zal een belangrijke, organiserende rol in het team vervullen.

Taken PMO:

1. Plannen en organiseren van team overleggen en events (en de opvolging daarvan). Je werkt nauw samen met Head D&A, PMO Consultant en de collega’s binnen het D&A team.

 • Plannen van demo’s, design sprints, hackathons, teamsessies en externe afspraken
 • Voorbereiden van agenda’s en stukken en rapportages voor team overleggen en Head D&A, en beheer gezamelijke inbox
 • Notuleren tijdens overleggen en zorgen voor de juiste opvolging van acties en verwerking hiervan in samenwerkingstools als Jira en Confluence

2. Ondersteunen Head of D&A in brede administratieve zin
3. Onboarding en introductie nieuwe medewerkers
4. Ondersteunen in het opzetten van een trainingsprogramma voor NCSC collega’s om de rest van de organisatie meer data gedreven te laten werken

Voor deze functie is het van belang om over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden te beschikken, proactief zaken te signaleren en gepaste acties af te stemmen en te ondernemen. Andere competenties en vaardigheden: vloeiend Nederlands en Engels spreken, resultaatgericht, weet hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten te stellen, accuraat en snel kunnen handelen, enthousiast, politiek fijngevoelig, gezonde dosis humor, leergierig. Bij voorkeur iemand die gewend is aan agile werkwijze en in staat is om hier gemakkelijk op in te stappen.

Functie-eisen

 • Kandidaat heeft 3-4 jaar relevante ervaring als projectmanagementondersteuner en/of persoonlijke assistent.
 • Kandidaat heeft 3-5 jaar relevante ervaring n een IT- en/of data gedreven werkomgeving waarin agile gewerkt wordt.
 • Kandidaat beschikt over een relevante HBO/Bachelor voor junior – of WO/Master opleiding voor een medior.
 • Kandidaat heeft met succes in de afgelopen 5 jaren relevante training en/of opleiding op het gebied van communicatie en stakeholder management afgerond.

Overige kennis en ervaring:

 • De kandidaat is beschikbaar voor minimaal 32 uur per week voor de periode van twaalf maanden.
 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO/Bachelor opleiding.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring in de rol van projectmanagementondersteuner en/of persoonlijke assistant.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring in een werkomgeving in IT, data en/of analytics.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 1 jaar ervaring in een werkomgeving waarin agile gewerkt wordt.
 • De kandidaat is in staat om deze functie grotendeels (minimaal 75%) vanuit huis of eigen locatie te vervullen.
 • De kandidaat spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Competenties:

 • Kandidaat heeft een gemotiveerde belangstelling voor de organisatie/functie.
 • Kandidaat kan zich goed uitdrukken en is sociaal vaardig.
 • Kandidaat toont zich deskundig en geeft voldoende blijk in staat te zijn zijn/haar ervaring snel in te kunnen zetten.
 • Kandidaat toont een flexibele en pragmatische houding en is bereid om werkzaamheden buiten het gevraagde taakgebied op te pakken.
 • Kandidaat is resultaatgericht en toont aan zelfstandig te kunnen functioneren.

Aanbod

Gewenste startdatum: 26 augustus 2022
Intitiële einddatum: 22 augustus 2023
Uren per week: 36 uur
Reageren voor donderdag 30 juni voor 12:00

Sollicitatie

Rosa’l Sluisdom 076 – 57 20 200

Rosal SluisdomJunior PMO – ‘s-Gravenhage