Senior DevOps Engineer – ‘s-Gravenhage

Introductie

Voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn wij op zoek naar een Senior DevOps Engineer voor 36 uur per week.

Functie

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie. Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld.
Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwetwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap.
Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Een van deze teams is Data & Analytics. De opdracht zal worden uitgevoerd binnen het Data & Analytics team. Deze unit ondersteund NCSC bij het bereiken van haar strategische doelen en oplevering van data gedreven digitale producten en diensten inclusief onderliggende infrastructuur. Data & Analytics is een snelgroeiend team, verantwoordelijk voor data en analyse producten en diensten inclusief onderliggende platformen.
Binnen deze groei is er behoefte aan opschaling van kennis en capaciteit.

Achtergrond opdracht:
Groei en continue ondersteuning van de Data Platform binnen Data & Analytics.

Gevraagde werkzaamheden:
De Devops engineer binnen het Data & Analytics team heeft de functie om de huidige platform componenten inclusief patching, upgrading en monitoren en tegelijkertijd het migreren van platform componenten naar infrastructuur als code.

Tevens zul je je bezighouden met het uitbreiden van de capaciteiten van het platform, inclusief het herkennen van punten voor automatisering en deze ook te implementeren. Het uitbreiden van de platforms selfservice producten. Het signaleren van verbeterpunten en deze ook uit te werken.

Het platform wordt actief gebruikt. Van jou wordt verwacht dat je de veranderingen binnen de OTAP omgeving propageert met CICD en daarbij tegelijkertijd de effectiviteit van het CICD geheel verhoogd.

Functie-eisen

 • Kandidaat heeft 4 jaar of meer ervaring met Infrastructure as Code principes. Using tools such as Terraform, ansible or Helm to define infrastructure as code.
 • Kandidaat heeft 1 jaar of meer aantoonbaar kennis van Elastic Cloud ELK stack (ElasticSearch/LogStash en Kibana) .
 • Kandidaat heeft ervaring met Cloud en on permise infrastructure.
 • Kandidaat is bereid om 24×7 ondersteuning te bieden.
 • Kandidaat heeft 5 jaar of meer ervaring met het creeëren van self service infrastructure.
 • Kandidaat is beschikbaar direct na de goedgekeurde screening, max 8 weken.

Overige kennis en ervaring:

 • Kandidaat heeft 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol en capaciteiten als Infrastructuur Engineer, DevOps Engineer.
 • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar werkerving met Kubernetes.
 • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar ervaring met een van deze 3: Helm / Terraform / Ansible.
 • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar hands on ervaring met Python3.
 • Kandidaat heeft tenminste 1 jaar werkervaring met Elastic products.
 • Kandidaat spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Competenties:

 • Kandidaat heeft een gemotiveerde belangstelling voor de organisatie/functie.
 • Kandidaat kan zich goed uitdrukken en is sociaal vaardig.
 • Kandidaat toont zich deskundig en geeft voldoende blijk in staat te zijn zijn/haar ervaring snel in te kunnen zetten.
 • Kandidaat toont een flexibele en pragmatische houding en is bereid om werkzaamheden buiten het gevraagde taakgebied op te pakken.
 • Kandidaat is resultaatgericht en toont aan zelfstandig te kunnen functioneren.

Aanbod

Gewenste startdatum: 26 augustus 2022
Initiële einddatum: 22 augustus 2023
Optie op verlenging: Ja
Uren per week: 36 uur
Reageren voor donderdag 30 juni 12:00

Sollicitatie

Rosa’l Sluisdom 076 – 57 20 200

Rosal SluisdomSenior DevOps Engineer – ‘s-Gravenhage